hoe het Peregrine Fonds helpt

hoewel het Peregrine fonds niet rechtstreeks samenwerkt met Harris’ s Hawks, helpen onze inspanningen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, habitatbehoud, onderwijs en gemeenschapsontwikkeling roofvogels over de hele wereld te beschermen. We leveren ook literatuur aan onderzoekers uit onze avian research library, die wetenschappers over de hele wereld helpt bij het verzamelen en delen van belangrijke informatie over het behoud van roofvogels.

waar ze leven

de Harris ‘ s Hawk komt voor in een groot deel van Amerika. De noordelijke grens is het zuidwesten van de Verenigde Staten, met inbegrip van delen van Arizona, New Mexico, en Kansas en Zuid-Centraal Texas. Het verspreidingsgebied van de soort gaat verder naar het zuiden van daar naar Mexico, via Midden-Amerika, en naar delen van Zuid-Amerika.

ondanks zijn aanwezigheid in sommige landen met grote stukken tropisch woud is de havik over het algemeen geen tropische woudsoort. In plaats daarvan geeft het de voorkeur aan woestijn, dorre struikgewas en savanne, landbouwgrond en zelfs moerassig open land met verspreide bomen en stukjes bos. De woestijn huis in Arizona wordt gedomineerd door saguaro cactus en palo verde en mesquite bomen. Deze havik komt over het algemeen voor in laagland-en middenhoogtehabitats.

wat ze doen

voorheen bekend als de” Bay-winged Hawk, “” Dusky Hawk, “en” One-banded Buzzard, “de Harris’ s Hawk is een prachtige raptor met een donkere kastanje rug en borst die contrasteren met zijn heldere roestkleurige dijen en vleugelvlekken. Hij heeft een brede, brede streep aan de basis van zijn staart. Bijna onmiskenbaar, het kan worden gezien neerliggend laag in bomen, struiken, of soms zelfs op de grond. Deze dagactieve, niet-trekkende roofvogel is ook vrij vaak te zien zweven. Zijn brede vleugels en staart maken het ideaal geschikt om te zweven over de woestijn luchten van zijn huis.

in tegenstelling tot de meeste roofvogelsoorten is de havik een zeer sociale vogel en hoewel hij alleen of met een andere havik te zien is, hangt hij vaak rond in kleine familiegroepen. Zoals een familie zou moeten, jagen ze samen, helpen om samen op roofdieren te letten (en signaleren een alarmsignaal als er een wordt gezien), en werken ze zelfs samen om jong op te voeden. Sommige biologen denken dat individuen hun staart gebruiken, met name de heldere witte band in hun staart, als een manier om te communiceren met de Haviken van andere Harris. Tijdens de jacht of op de zitplaats kunnen ze hun staart van links naar rechts bewegen of hun staartveren uitspreiden of sluiten, waarbij ze stille berichten sturen naar de rest van de groep.

Harris ’s Hawks zijn” back stackers.”Als je ooit een cheerleading stunt genaamd de “piramide” hebt gezien, zul je het idee krijgen. Nou ja, zoiets. Uniek alleen voor Harris ‘ Haviken, de manoeuvre klinkt precies zoals het is-ze staan soms op elkaars rug. Waarom? Omdat het handig is als er niet veel plaatsen zijn voor de vogels om te zitten. Soms worden er wel drie of vier vogels netjes gestapeld, de een bovenop de ander, terwijl ze het landschap in zich opnemen!

de individuen die in de woestijn leven gebruiken vaak cactussen als een zitplaats, ondanks het stekelige oppervlak van de cactussen. Sommige biologen geloven dat de dikke poten van de vogel het mogelijk maken om tussen al die doornen te zitten, en zijn lange poten helpen de rest van zijn lichaam ver weg te houden van scherpe delen van de plant.

waarom ze onze hulp nodig hebben

de Harris ‘ s Hawk wordt niet bedreigd door te veel natuurlijke roofdieren. Ze kunnen ten prooi vallen aan grote gehoornde uilen of af en toe een coyote, en Raven kunnen proberen eieren of jongen uit nesten te stelen. Maar omdat ze in familiegroepen leven, hebben ze veel ogen die uitkijken naar roofdieren, wat iedereen helpt veilig te blijven. Echter, er zijn nog steeds veel menselijke bedreigingen die deze haviken hebben een harde tijd te vermijden, maakt niet uit hoeveel houden de wacht.Harris ‘ Haviken leven liever in open land, en er zijn aanwijzingen dat ze verhuizen naar habitats die open zijn geworden als gevolg van ontbossing. Toch gebeurt dit op hetzelfde moment dat hun inheemse habitats verloren gaan voor ontwikkeling. De Harris ‘ s Hawk wordt ook geconfronteerd met vele andere bedreigingen die andere roofvogels tegenkomen, waaronder vergiftiging, botsingen met voertuigen, en elektrocutie op hoogspanningslijnen. Deze prachtige vogels worden helaas af en toe ook door mensen neergeschoten en gedood.

wat ze eten

leden van de familie Harris ‘ Hawk helpen elkaar op roofdieren te letten en gebruiken elkaar zelfs als zitstokken, maar de samenwerking in de familie houdt daar niet op. Harris ‘ Haviken jagen ook vaak in familiegroepen. Hoewel individuele vogels alleen jagen, vooral wanneer ze kleinere prooien achtervolgen, moet de familie samen jagen als ze groter wild, zoals haas-konijnen, willen uitschakelen. Om zo ’n prestatie te bereiken, houdt de Harris’ s Hawk zich bezig met een aantal verbazingwekkende groepsjacht excursies waar hele familiegroepen samenwerken om prooi te spoelen. Om de beurt achtervolgt de ene vogel het doelwit, dan de andere, dan de andere totdat de prooi gewoon te moe is om meer te rennen. Of, soms zal een groep de schuilplaats van zijn prooi omringen. Eén havik zal de prooi uitspoelen terwijl de anderen wachten, klaar om toe te slaan. Zodra de steengroeve is gevangen, voeren de vogels om de beurt. Deze coöperatieve jacht helpt meer individuen te overleven, omdat het helpt elke vogel een maaltijd te garanderen.

wanneer de Haviken niet in groepen jagen, voeden ze zich vooral met kleine prooien. Ze eten zoogdieren, zoals ratten, maar nemen ook vogels, zoals duiven, slangen en hagedissen. Ze voeden zich ook met aasdieren die al dood zijn. Deze interessante roofvogels kunnen jagen vanaf een baars of door te vliegen langs randen of door open vegetatie, hetzij het bespringen op prooien van de vlucht of het jagen op vogels vergelijkbaar met de manier waarop een noordelijke Havik zou kunnen jagen. Hoewel deze vogels overdag actief zijn, jagen ze liever heel vroeg of heel laat op de dag. Dit is logisch, gezien het feit dat ze vaak worden gevonden in zeer hete gebieden. Ze jagen liever tijdens de koelere delen van de dag. Zou jij dat niet doen?

Nest, eieren en jongen

alsof Harris ‘ Havikfamilies niet genoeg samen deden, nestelen ze soms ook samen. Hoewel een enkele man en een enkele vrouw kunnen en vaak doen hun jongen samen opvoeden, sommige individuele families zich bezighouden met een gedrag dat wetenschappers noemen “polyandrie.”Dit gebeurt wanneer een vrouwtje en meestal twee mannetjes samenwerken om hun jongen op te voeden en te verzorgen. In het geval van Harris Hawks, misschien vijf of zes vogels zullen allemaal helpen om een paar jongen groot te brengen. Deze extra vogels zijn meestal de jongen van hetzelfde paar dat in voorgaande jaren is uitgekomen.

of het nu gaat om een paar of een familiegroep, de Haviken van Harris bouwen compacte stoknesten in bomen, struiken, Cactussen en zelfs op door de mens gemaakte structuren. Het vrouwtje legt meestal 2-4 witte eieren, en ze voert het grootste deel van de incubatie taken uit, zittend op haar eieren voor 33-36 dagen.

na het uitkomen beginnen ze snel te groeien, maar moeten ook koel worden gehouden, vooral als ze in de extreme hitte van de woestijn leven. Het vrouwtje spreidt soms haar vleugels uit over haar broedsel om ze te beschutten tegen de hete zon.

de jonge vlieg voor het eerst ongeveer 6 weken na het uitkomen, maar ze zullen 3-4 maanden of langer dicht bij het nest blijven voordat ze zich verspreiden. Andere individuen zullen jaren rond het grondgebied van hun ouders hangen, deelnemen aan groepsjacht en helpen om hun toekomstige broers en zussen op te voeden.

Harris ‘ s Hawk and the World Center for roofvogels

een zicht op het World Center for roofvogels van het Peregrine Fund wordt beloond met een close-up van vele interessante en unieke roofvogels. Een Harris ‘ s Hawk is vaak een van de sterren van onze outdoor flight show. Elk jaar in de herfst worden bezoekers getrakteerd op de aanblik van deze prachtige vogel die over de menigte vliegt, op een nabijgelegen pilaar landt of zachtjes op de handschoen van zijn trainer uitstapt. De shows geven bezoekers ook de kans om meer te weten te komen over de biologie van de soort.